Malířův deník

…bylo téma letošního příměstského tábora pro děti ve věku od 6 do 12 let. Deník si děti vedly od prvního dne. Jeho cílem nebylo přesně zapisovat, co se odehrálo od rána do odpoledne, kdy si rodiče děti vyzvedávaly. Byla jim ponechána volnost v projevu, nemusely psát (některé to ještě ani neuměly), ale stačilo si udělat poznámku, obrázek, značku, jednoduchou ilustraci ke každému dni.
Během tábora se táborníci seznámili s výstavami na obou budovách galerie. K výstavě Otakara Lebedy vytvářeli variaci na jeho krajinářské náměty a k expozici Jak lesy myslí byla připravena pátrací hra, spojená s výrobou vlastního stromu.
Během celého týdne si děti vyzkoušely různé techniky a náměty jako například portrét a autoportrét inspirovaný vlastní fotografií, krajinomalbu vytvořenou temperou a houbičkou, zátiší za použití štětce, který držely nohou a ústy. Jeden den jsme vyrazili na výlet vlakem do Bransouz a s povděkem využili místního přírodního koupaliště k osvěžení v parném dni.
Celý tvořivý týden byl završen vernisáží pro rodiče a příbuzné. Děti si pro ně připravily hudebně konceptuální vystoupení a přichystaly občerstvení. Bylo to s vámi děti moc fajn!
Za rok se opět těšíme!























Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ze sbírek... Bohumír Matal

Ze sbírek... Nataša Gollová

...z výstavy Sochy mluví: Hana Wichterlová-Stefanová