Society of Shame očima uživatelů nízkoprahového zařízení Charity

Na výstavu Society of Shame zavítaly i děti s pracovníky Erko - nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Oblastní charity Jihlava. Podělili se s námi o své zážitky z galerie a my se na oplátku rádi podělíme se čtenáři blOGVu:

Detail koláže, kterou pro nás vytvořili uživatelé Erka. Celé dílo ke shlédnutí níže. Děkujeme!

"Včera jsme si sedli do kroužku s dětmi a povídali si o návštěvě galerie. Děti i pracovníky výstava bavila, zaujala je edukátorka a děti udržely hodně dlouho pozornost. Někteří si pamatovali i jména autorů (František a Epos 257), zavnímali téma bezdomovectví, vzpomněli si na film i postavy. Dominantní pro ně byla „freska“ od Toy Box. Omlouváme se, pokud byli někteří vyprovokováni napodobovat vzkaz na zdi.

Velmi osvětové bylo vyložení tématu uprchlík.

Komiks Venduly Chalánkové se líbil, i když pro nás jako věkově velmi rozmanitou skupinu byl styl humoru složitý, ale líbila se grafika.

Velký palec nahoru za workshop, děti spolupracovaly, bavily se a stal se jim jistým sebepoznáním, jak uvažují, na co je třeba myslet atd… a zasmáli jsme se.

Toy Box: Malé výhrady k černobílému vyznění výkladu, když jíme maso, tak se zvířata týrají a těžké téma pro děti ohledně duhového pochodu.

Celkově máme z návštěvy velmi dobrý pocit, bylo to zajímavé, obohacující, jiné!! Velmi si vážíme nabídky spolupráce, abychom navštěvovali galerii a účastnili se programů v menších skupinkách. Těšíme se na další návštěvu.

S pozdravem pracovníci ERKO a uživatelé."









Zeptala jsem se naší edukátorky Pavlíny Pitrové: odlišovala se nějak výprava z nízkoprahového zařízení od školních skupin, které na dílny chodily?

Skupinu z Erka jsem nevnímala jinak, než ostatní. Jen jsme se s vedoucí domlouvaly, že na příští setkání bude lepší děti rozdělit podle věkové skupiny. Tentokrát přišli s malými i velkými a v tomto věkovém rozpětí se špatně komponuje edukační program. Mladší děti byly velice tvořivé a zaujaté zadáním "sbalte si do kufru věci, které budete potřebovat na pět dní v přírodě". Přemýšlely, co bude třeba si vzít s sebou a snažily se i navzájem poradit. Těším se na další setkání s dětmi z Erka:)

Po několika dnech přišla skupinka chlapců, kteří ve spolupráci s Evou Frühaufovou vytvořili vlastní koláž
a přinesli nám ji jako dárek.

detail

detail

detail
Poskládala Ilona Staňková.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ze sbírek... Nataša Gollová

...z výstavy Sochy mluví: Hana Wichterlová-Stefanová

Ze sbírek... Bohumír Matal