Studenti SUŠG obhajují svoje maturitní práce

Marie Lavrjuk vytvořila cyklus vzpomínek na svou rodinu na Ukrajině.

"Přijď se podívat, zítra máme hvězdný den", řekla mi na vernisáži Otakara Lebedy malířka Alice Waisserová, vyučující na grafické škole. Vydala jsem se tedy a zajásala. Své realizace v podobě svázaných knih právě obhajovaly studentky oboru Grafický design Luisa Stormová a Jantra Šímová. Z posledních baterií jsem nafotila ještě práci Veroniky Vohralíkové a několik pohledů na instalaci maleb Marie Lavrjuk, studentky oboru Klasická umělecká tvorba. Nejen těmto mladým umělkyním, ale i dalším studentům -- třebas i mimo "hvězdné dny"-- přeji zdar u zkoušky dospělosti, mnoho inspirativních setkání a vytrvalost v tvůrčí práci. Třeba o nich ještě uslyšíme...
Ilona Staňková, Jihlava, 25. 5. 2018

Luisa Stormová se zhostila knihy, kterou od dětství miluje. Jak řekla při obhajobě, chtěla dílu vtisknout současnější podobu. Všechna dosavadní vydání knihy doprovázely původní ilustrace Jřího Trnky.

Luisa Stormová, ilustrace ke knize Františka Hrubína "O Květušce a její zahrádce"

Luisa Stormová, ilustrace ke knize Františka Hrubína "O Květušce a její zahrádce"

Studentka Jantra Šímová si vybrala ke zpracování Saroyanovu pohádku pro dospělé, Tracyho Tygra. Pro knihu navrhla pouzdro i tašku, ve které je vhodné knihu -- pro případ -- nosit stále sebou.

Hravé i důmyslné zpracování vstupu do knihy Tracyho tygr. Jantra Šímová vytvořila ilustrace, navrhla sazbu a své dílo dokonce sama knihařsky zpracovala.

Jantra Šímová, ilustrace ke knize Williama Saroyana Tracyho tygr.

Veronika Vohralíková graficky upravila knihu Karla Čapka Dášeňka

Veronika Vohralíková, ilustrace a grafická úprava knihy Karla Čapka Dášeňka


Marie Lavrjuk, maturitní práce, z cyklu Ukrajina.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Ze sbírek... Bohumír Matal

Ze sbírek... Nataša Gollová

...z výstavy Sochy mluví: Hana Wichterlová-Stefanová